dimecres, 20 de maig del 2020

Col.lectiu MINERVA

El grup de Creadores de Gràcia, que s'identifica amb el nom de Minerva, deessa de la saviesa i les arts i patrona dels artesans en la mitologia romana, es caracteritza per ser un col·lectiu de dones creadores vinculades al barri de Gràcia.

Sota l'aixopluc de l'Ajuntament, pretenem que aquesta plataforma ens ajudi a visibilizar-nos i que les nostres obres i creacions tinguin la possibilitat d'arribar a quanta més gent millor, assolint d'aquesta manera un reconeixement, per petit que sigui.

Som creadores d'innumerables disciplines. Entre nosaltres hi ha ceramistes, escultores, escriptores, poetesses, dramaturgues, actrius, pintores, artesanes de joieria, tèxtil, fusta... i totes amb el desig i la voluntat de fer que les nostres obres arribin a un públic amb la capacitat de valorar-les. 

Som dones que veien, i patim, com la nostra representativitat és, també en aquests àmbits, molt inferior a la dels nostres col·legues. Una reivindicació històrica que ve de molt lluny però que continua present. I si avui dia, amb els enormes mitjans de comunicació que tenim a l'abast és un tema que segueix essent recurrent, ja ni parlem de fa uns anys...

Us posaré un exemple: 

Si algú us pregunta per grans pintors, autors, escultors... segur que els primers noms que us vindran al cap seran d'artistes masculins.

Malauradament a les dones la creativitat artística, i més si no va acompanyada d'un reconeixement econòmic o amb dubtosa repercussió, es tendeix a considerar-la com un simple entreteniment, una afició per passar l'estona. 

Però les creadores del Projecte Minerva volem fer sentir la nostra veu i reclamar el nostre espai per donar visibilitat a les nostres obres.

Per aquest motiu organitzem exposicions, rutes pels talles de les artesanes, rutes literàries, participem en mostres, etc. etc.

Volem mostrar una mica més el nostre interior i per això hem endegat una campanya, a través de facebook, en què diàriament es fa ressò d'una de les creadores del grup.

Ens podeu trobar a  @creadoresdegracia

També podeu trobar més informació de totes les creadores del Projecte Minerva i les seves obres en aquest  ENLLAÇ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada