dimecres, 20 de maig del 2020

ENTRE SUPERVIVENTS - Poemari



Aquest poemari està escrit des de la veritat. Històries especialment dures i colpidores, prou conegudes però contínuament oblidades. 

Alguns dels poemes reflecteixen experiències personals; altres, vivències de dones amb les quals he compartit moltes hores.

El meu agraïment i profund respecte a totes elles, que varen tenir la generositat de despullar la seva ànima per posar de manifest una realitat que, massa vegades, és ignorada i fins i tot silenciada. 

Milions i milions de dones han sofert i segueixen patint, des de la seva infantesa, tota mena de vexacions. Mereixen que la seva veu sigui escoltada.

També voldria posar de relleu, un cop més, la crua realitat dels abusos i maltractaments que pateixen els infants. Nenes i nens que han passat per doloroses experiències; nens i nenes que les portaran gravades a foc la resta de les seves vides. Ànimes que potser només esdevindran ombres del que podrien haver estat si la barbàrie no s’hagués creuat en els seus camins.

Va ser un honor per mí que la Núria de Gispert i Català volgués fer-ne la introducció. La Núria ha demostrat ser una gran defensora de la lluita per a la igualtat i per la "Tolerància Zero" en el maltractament cap a les dones. 

El meu profund agraïment i admiració a aquesta gran persona.

En un fragment d'aquesta introducció ens diu:

"ENTRE SUPERVIVENTS" -una veu per als que no poden parlar- és una obra necessària; especialment en aquests moments en què el respecte per les dones i els infants sembla ser un sentiment devaluat i en franca davallada.

Una obra que pretén conscienciar a una societat, que tantes vegades prefereix tancar els ulls i mirar cap a una altre banda, que ja no es pot mantenir aliena a aquesta lacra social i a la violència que, sistemàticament, s'exerceix contra els més desvalguts. 

Qui sap si tenir plena consciència i una visió més amplia de la maldat que arrossega el ésser humà ens pot ajudar a percebre el perill quan ens vulgui embolcallar, emmascarat sota una innocent aparença. I qui sap si també pot ajudar a comprendre, més íntimament, a tantes dones i infants que han passat per experiències esfereïdores i entendre que està en les nostres mans, les de totes i tots, exigir responsabilitats".-

La Imma Barba, del digital Voltar i voltar en va dedicar un magnífic article.
El trobareu en aquest  ENLLAÇ

ENTRE SUPERVIVENTS està editat per Serial Ediciones






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada