divendres, 22 de maig del 2020

QUÈ ÉS LA POESIA VISUAL?

Segons Viquipèdia els orígens de la Poesia Visual els hem de buscar en l'antiguitat. Potser en els primers cal·ligrames d'alguns poetes grecs.

La poesia visual és una expressió artística bàsicament iconogràfica i experimental que constitueix en si mateixa un gènere propi. Es pot situar a la frontera de la pintura, la fotografia, el disseny, l'escriptura, el simbolisme i inclús l'acció poètica, la música i el cartellisme

La paraula i la icona, els elements verbals i els gràfics, convergeixen amb l'objectiu d'esdevenir un resultat homogeni, amb entitat pròpia, capaç per si mateix de despertar l'interès del lector-espectador, adoptant diverses formes com la poesia fonètica, experimental, conceptual, concretisme, poemes-objecte, polipoesia, etc., lluny de la representació convencional que estaria representada per la poesia verbal. 

En definitiva, es tracta d'una creació poètica basada en recursos visuals.

Actualment s'ha generalitzat entre els autors la utilització de mitjans digitals en la creació de la seva obra, i ja es parla del Net Art o Net Poesia.

Podeu trobar la resta de la informació en aquest  ENLLAÇ


Però per mí, la Poesia Visual és la fusió de l'exterior (imatge/efecte visual) i l'interior (sentiments/poesia) i pretenc que sigui assequible a qualsevol persona que vulgui gaudir d'aquella obra. 

Composicions que no precisin d'una explicació afegida, o com jo defineixo en la presentació de la exposició de "Mirades Entreteixides" -que trobareu en aquest  ENLLAÇ  que tinguin la facultat d'amorosir l’esguard de qui contempli les meves creacions; que les imatges li siguin prou atractives com per fer-lo reflexionar amb els poemes; o potser només m'agradaria crear un espai en el que, cada persona, pugui submergir-se fins a on ella, o ell, estiguin disposats a endinsar-s’hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada